Activiteiten voedselbank gestaakt

Maandag 16 maart jl. heeft het bestuur van de Stichting Voedselbank Stichtse Vecht helaas het besluit moeten nemen om de activiteiten voorlopig tot 6 april te staken. Dit besluit is genomen omdat het van het grootste belang wordt geacht dat de verspreiding van het Corona virus wordt afgeremd. Dit denken we te kunnen bereiken door onze sociale contacten zo veel mogelijk te beperken. Hiermee proberen we tegelijkertijd onze vrijwilligers en onze klanten te beschermen tegen mogelijke besmetting.

We ervaren het als uiterst pijnlijk deze maatregel te moeten nemen waarbij we mensen hard treffen, juist omdat we ze willen beschermen.

Wij zijn druk bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden om onze klanten in deze tijden toch te kunnen ondersteunen. Het ligt in ons voornemen om op of rond de drie uitgifte vrijdagen tot 6 april aan onze klanten cadeaukaarten te verstrekken waarmee bij één van de lokale supermarkten producten kunnen worden aangeschaft. We denken hierbij aan een bedrag van gemiddeld circa € 25 per klant per week. Zoals wellicht bekend bedienen wij inmiddels zo’n 120 klanten per week, en dat betekent dus een uitgave van zo’n € 9.000. Uiteraard zullen wij deze kosten voor een deel uit eigen middelen bestrijden.

Bij deze willen wij ook een dringende oproep doen aan de inwoners, ondernemers en overige instellingen binnen gemeente Stichtse Vecht, om ons hierin te ondersteunen.

Wij hebben uw bijdrage in deze tijden keihard nodig. U kunt heel simpel doneren via de donatie-pagina op deze website.