Is het voedsel gratis?

Als voedselbank helpen we mensen die tijdelijk niet rond kunnen komen en te weinig geld hebben om voedsel te kunnen kopen. Graag vertellen we meer wanneer je je aanmeldt

Wanneer kom ik in aanmerking?

De voedselbank is er voor iedereen die niet genoeg geld heeft om eten te kunnen kopen.
Of je hulp krijgt van de voedselbank, hangt af van hoeveel je iedere maand overhoudt voor boodschappen en kleding. Dat rekenen we uit door alle inkomsten op te tellen. En daar trekken we de vaste kosten zoals energie vanaf.

Na het aftrekken van de vaste kosten blijft er een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager of iets hoger dan ons ‘normbedrag’? Dan ben je welkom en helpen we je graag.

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen. Afhankelijk van je woonplaats wordt dat doorgestuurd naar het betreffende screenteam. Vrijwilligers van dat team bekijken je aanvraag, beoordelen je financiele situatie en nemen contact met je op. Vanzelfsprekend nemen we je privacy in acht. 

Als je in aanmerking komt en de wekelijkse voedselhulp is gestart, zal periodiek je situatie wordt getoetst om te kijken of hulp nog steeds nodig is.