Basisschool Het Kompas ontbijt met de burgemeester én deelt met de Voedselbank

Dinsdag 5 november deed basisschool Het Kompas uit Maarssen mee aan het Nationale Schoolontbijt.  De kinderen mochten zonder ontbijt naar school komen. De hele school schoof aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag.  Zo konden de kinderen op een feestelijke manier leren hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten.  Ook burgemeester Yvonne van Mastricht ontbeet mee. Ze bezocht de diverse klassen en de kinderen mochten haar vragen stellen. 

Maar iedere dag gezond ontbijten kan helaas niet iedereen. Ook in Stichtse Vecht zijn er mensen die de financiële mogelijkheden hiervoor (tijdelijk) niet hebben.  Basisschool Het Kompas vindt het belangrijk de kinderen te leren dat het goed is stil te staan bij alle mooie en goede dingen die we hebben én dat het goed is daarvan te delen met anderen. Daarom zamelden ze in deze week, waarin ook Dankdag valt, producten in voor de Voedselbank Stichtse Vecht. Wat een prachtige opbrengst!!